Allergenen en ijs

Melk
Zuivel zit verwerkt in al onze Gelato smaken en bevatten koemelk eiwit en lactose. (Bovenste rij van de vitrine) 
U herkent deze aan de wit geschreven naambordjes met dit icoon 
 
Bij een melkallergie adviseren wij altijd een Sorbet aan. Deze smaken bevatten alleen maar vers fruit en water. (Onderste rij van de vitrine)
Notenfix-01
Noten zijn verwerkt in onze noten smaken zoals: pistache, hazelnoot,  amandel e.a
 
Vraag altijd advies aan 1 van onze medewerkers welke smaken vrij zijn van noten, of welke smaken sporen van en/of verhoogd risico hebben op kruis besmetting. Dit om een allergische reactie te voorkomen.
pindas
Pinda’s zijn verwerkt in een beperkt aantal smaken zoals: snickers, pinda karamel en pinda jam
 
Vraag altijd advies aan 1 van onze medewerkers welke smaken vrij zijn van noten, of welke smaken sporen van en/of verhoogd risico hebben op kruis besmetting. Dit om een allergische reactie te voorkomen.
Gluten
Gluten is een enzym die kan rondzweven door de lucht. Wij verwerken zelf geen gluten in onze productiekeuken, toch werken wij samen met leveranciers die dat wel doen.
 
Vraag altijd advies aan 1 van onze medewerkers welke smaken vrij zijn van gluten, of welke smaken sporen van en/of verhoogd risico hebben op kruis besmetting. Dit om een allergische reactie te voorkomen.
sesamzaad

Sesamzaad zit verwerkt in een beperkt aantal smaken zoals: tahini, amandel honing geroosterde sesam, matcha sesam e.a

Vraag altijd advies aan 1 van onze medewerkers welke smaken vrij zijn van sesam, of welke smaken sporen van en/of verhoogd risico hebben op kruis besmetting. Dit om een allergische reactie te voorkomen.

Soja

Soja zit verwerkt in veel half fabrikaten, witte en melk chocolade. Hierdoor bevatten redelijk wat ijssmaken soja zoals: yoghurt bosvrucht witte chocolade, marsmellow dream, stroopwafel e.a 

Vraag altijd advies aan 1 van onze medewerkers welke smaken vrij zijn van gluten, of welke smaken sporen van en/of verhoogd risico hebben op kruis besmetting. Dit om een allergische reactie te voorkomen..

 

Wij willen met klem benadrukken dat in onze productie keuken zuivel, gluten, soja, noten en pinda word verwerkt 
Er bestaat dus altijd kans op kruisbesmetting
Om risico’s te voorkomen werken wij volgens een strak protocol, zowel in de keuken als de winkel om kruisbesmetting te voorkomen