Allergenen

Beste ijs-fans,
De 14 allergenen zijn glutenbevattende granen, ei, vis, pinda, noten, soja, melk, inclusief lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.
Elke smaak heeft weer een ander allergeen welke we presenteren op het smakenscherm in een van onze winkels. Hier vindt u per smaak de allergenen icoontjes die er per maak in het ijs aanwezig zijn.​

Vragen over allergenen? Meld u zich bij de medewerker aan de vitrine zodat we zorg kunnen dragen voor een goed advies.

Bij het bereiden van ons ijs zijn er mogelijke risico’s van kruisbesmetting van allergenen. We werken in de ijskeuken met een brede range aan grondstoffen. Zoals noten, pinda’s, glutendragende ingrediënten etc. etc. Daar werken we erg zorgvuldig mee en we zorgen ervoor dat de kans op kruisbestuiving tot een minimum wordt beperkt. Het is echter nooit 100% uit te sluiten. U kunt zelf het beste de afweging voor uzelf maken of het risico draagbaar is, gezien uw allergische reactie en eventuele aanraking met een voor u gevaarlijk allergeen zoals een noten of pinda allergie.
 
We willen dan ook de verantwoording bij u als gast leggen om in te schatten wat het risico voor u persoonlijk inhoudt.

Sorbets

vegan

Citroen

Een Citroensorbet van Spaanse Citroenen

Mandarijn

Een frisse sorbet van Spaanse Mandarijnen

Gember / Citroengras

Een friszure sorbet van Gember en Citroengras!

Chocolade Sinaasappel

Een sorbet van Cacao en een vleugje sinaasappel! Vegan chocolade, hoe tof!

Grapefruit

Een friszure sorbet van Spaanse Grapefruits

Aardbei/ framboos

Passievrucht / Guave

Wilde Perzik

Een friszoete sorbet van Aziatische Wilde Perziken.

Appel Rozenbottel

Een frisse appel sorbet met rozenbottel

Aardbei

Een heerlijk frisse sorbet van Hollandse aardbeien

Citroen Aardbei

Een fris zure combinatie van Aardbei en Citroen Sorbet

Allergenen: