Allergenen

Beste ijs-fans,
De 14 allergenen zijn glutenbevattende granen, ei, vis, pinda, noten, soja, melk, inclusief lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.
Elke smaak heeft weer een ander allergeen welke we presenteren op het smakenscherm in een van onze winkels. Hier vindt u per smaak de allergenen icoontjes die er per maak in het ijs aanwezig zijn.​

Vragen over allergenen? Meld u zich bij de medewerker aan de vitrine zodat we zorg kunnen dragen voor een goed advies.

Bij het bereiden van ons ijs zijn er mogelijke risico’s van kruisbesmetting van allergenen. We werken in de ijskeuken met een brede range aan grondstoffen. Zoals noten, pinda’s, glutendragende ingrediënten etc. etc. Daar werken we erg zorgvuldig mee en we zorgen ervoor dat de kans op kruisbestuiving tot een minimum wordt beperkt. Het is echter nooit 100% uit te sluiten. U kunt zelf het beste de afweging voor uzelf maken of het risico draagbaar is, gezien uw allergische reactie en eventuele aanraking met een voor u gevaarlijk allergeen zoals een noten of pinda allergie.
 
Wij zullen er alles aan doen de risico’s van kruisbestuiving tot een minimum te beperken, maar uitsluiten kunnen we het nooit voor 100%. We willen dan ook de verantwoording bij u als gast leggen om in te schatten wat het risico voor u persoonlijk inhoudt.

Sorbets

vegan

Galia Meloen

Een friszoete sorbet van Spaanse Galia Meloenen

Ananas / Rozemarijn

Een friszoete sorbet van Zuid-Amerikaanse ananassen en Hollandse Rozemarijn

Grapefruit

Een friszure sorbet van Spaanse Grapefruits

Grapefruit / Granaatappel

Een zuur frisse sorbet gemaakt van grapefruit en granaatappel

Ananas Aardbei

Een combinatie van Hollandse Aardbeien en Costa Ricaanse Ananas