Let op: Tijdelijke sluiting i.v.m. Winterstop | Sechuan IJsjes tegen een droge mond bestellen? Ga naar de webshop →

Word IJs Meester

Bereidingswijze basis IJsmix

Boerenmelk IJsmix

Stap 1: Verwarm de melk en slagroom tot 65°C.

Stap 2: Voeg de Gelato IJsMix toe.

Stap 3. Verwarm de melk tot 85°C.

Stap 4. Koel de ijsmix terug naar 5°C.

Stap 5. Laat de Gelato mix minimaal 4 uur rijpen.

Stap 6. De Gelato mix is klaar voor gebruik.

Gelato recepten

Recept Vanille:

Gelato Basis (volgens basisbereiding): 1000 ML

Vanillestokje: 1

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis

Stap 2:  Snijdt het vanillestokje in de lengte door, verwijder met een mes het merg van de vanille, en voeg toe aan de melk en room (Stap 1 basisbereiding) voor smaak overdracht.

Note: Vergeten de vanille mee te verwarmen bij de basis bereiding ? Voeg toe aan de kant en klare Gelato basis en (zet minimaal 4 uur in de koelkast) of verwarm 100ml basis mix met de vanille voor smaak overdracht en voeg toe aan de 900ml mix

Stap 3: Verwijder de vanille stok

Stap 4: Het Vanille recept is klaar voor gebruik

Stap 5: Draai het Vanille recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar! Haal je Vanille Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Stracciatella:

Gelato Basis (volgens bereiding): 1000 ML

Chocolade naar keuze: 100 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis

Stap 2:  : Draai de basis mix af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 3: Smelt chocolade naar keuze

Note: Deze kunt u het makkelijkste smelten in de magnetron (doet dit  meerdere korte perioden) om verbranding te voorkomen

Stap 4: : Haal je Melk Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container

Stap 5: Voeg de gesmolten chocolade toe en combineer met het afgedraaide ijs

Stap 6: Zet je ijs 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Stap 6: Je ijs is klaar !

Recept Kaneel:

Gelato Basis (volgens bereiding): 1000 ML

Kaneel poeder: 10 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis

Stap 2:  Voeg de Kaneel toe aan de melk en room (Stap 1 basisbereiding) voor smaak overdracht.

Note: Vergeten de Kaneel mee te verwarmen bij de basis bereiding ? Voeg toe aan de kant en klare Gelato basis en (zet minimaal 4 uur in de koelkast) of verwarm 100ml basis mix met kaneel  voor smaak overdracht en voeg toe aan de 900ml mix  

Stap 3: Het Kaneel recept is klaar voor gebruik

Stap 5: Draai het Kaneel receptuur af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal je Kaneel Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Banaan:

Gelato Basis (volgens bereiding): 1000 ML

Verse Banaan: 80 gram

*Optionele toevoeging:

Chocolade: 100 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Gelato basis

Stap 2: Voeg banaan toe en blend dit tot een gladde massa met een staafmixer

Stap 3: Draai het banaan receptuur af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

*Tip: Smelt chocolade naar keuze

Note: Deze kunt u het makkelijkste smelten in de magnetron (doet dit  meerdere korte perioden) om verbranding te voorkomen

Stap 4: Haal de banaan Gelato uit de ijsmachine, stop deze in een container

Optionele Stap 4.1: Voeg de gesmolten chocolade toe en combineer met het afgedraaide banaan ijs

Stap 5: Zet je ijs 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Stap 6: Je ijs is klaar !

Bereidingswijze basis IJsmix

Vegan IJsmix

Stap 1: Verwarm het water tot 75 Graden

Stap 2: Voeg de Sorbet mix toe

Stap 3: Koel terug naar 5 Graden

Stap 4: De Sorbet mix is klaar voor gebruik

Sorbet recepten

Recept Aardbei:

Benodigdheden:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse aardbei: 450 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Was de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.

Stap 3: Weeg 450 gram verse aardbeien af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het aardbei recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Aardbei recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Ananas:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Ananas: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Ananas, verwijder de kern en snijdt de rest in (kleine) stukken

Stap 3:  Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 4: Draai het Ananas recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 5: Je ijs is klaar ! Haal het Ananas recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Mango:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Mango: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Mango, en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3: Weeg 500 gram Mango af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Mango recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Mango recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Framboos

Sorbet Basis (volgens Basisbereiding): 500 ML

Verse of diepvries Framboos: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Was de frambozen schoon

Stap 3: : Weeg 500 gram Framboos af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Framboos recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Framboos recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Peer:

Sorbet Basis (volgens bereiding): 500 ML

Verse Peer: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Peren en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Weeg 500 gram Peer af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Meloen:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Meloen: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Meloen, verwijder het zaad en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Weeg 500 gram Meloen af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Meloen recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Meloen recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Bereidingswijze basis IJsmix

Vegan IJsmix

Stap 1: Verwarm het water tot 75 Graden

Stap 2: Voeg de Sorbet mix toe

Stap 3: Koel terug naar 5 Graden

Stap 4: De Sorbet mix is klaar voor gebruik

Sorbet recepten

Recept Aardbei:

Benodigdheden:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse aardbei: 450 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Was de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.

Stap 3: Weeg 450 gram verse aardbeien af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het aardbei recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Aardbei recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Ananas:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Ananas: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Ananas en verwijder de kern, snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Mango:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Mango: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Mango en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3: Weeg 500 gram Mango af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Mango recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Mango recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Framboos

Sorbet Basis (volgens Basisbereiding): 500 ML

Verse of diepvries Framboos: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Was de frambozen schoon

Stap 3: : Weeg 500 gram Framboos af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Framboos recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Framboos recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Recept Peer:

Sorbet Basis (volgens bereiding): 500 ML

Verse Peer: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Peren en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Weeg 500 gram Peer af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Peren recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Peren recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

 

 

Recept Meloen:

Sorbet Basis (volgens basisbereiding): 500 ML

Verse Meloen: 500 gram

Bereiding:

Stap 1: Neem de voorbereide Sorbet basis

Stap 2: Schil de Meloen, verwijder het zaad en snijdt deze in (kleine) stukken

Stap 3:  Weeg 500 gram Meloen af en voeg toe aan de voorbereide Sorbet mix

Stap 4: Blend dit geheel (tenminste twee minuten) tot een gladde massa

Stap 5: Draai het Meloen recept af volgens de instructies van uw (specifieke) ijsmachine

Stap 6: Je ijs is klaar ! Haal het Meloen recept uit de ijsmachine, stop deze in een container en zet voor 2 uur in de vriezer om op de juiste (schep) temperatuur/structuur te komen

Note: Wij snappen dat je deze stap overslaat en het direct opeet en een nieuw receptuur begint !

Post je eigen IJs Recept

Eigen recept

Voeg hier je eigen recept toe, na een goedkeuring komt deze op de pagina: klant recepten

[user-submitted-posts]
Je eigen recept

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Selecteer de afbeelding(en) die u wilt uploaden.

    Wintersluiting

    Dankjewel voor een heerlijk seizoen


    We zijn even gesloten voor de winter.
    Midden februari gaan we weer open met vers gelato, goede koffie én Italiaanse broodjes.


    Bedankt voor alle gezelligheid en tot snel 💛